Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Pozivamo Vas na obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu čiji je moto ove godine “40 godina sustavnog zanemarivanja obitelji s autizmom” (Savez udruga za autizam Hrvatske ove godine obilježava 40 godina svoga postojanja) te ove godine dvanaesti put obilježavamo Svjetski dan svjesnosti o autizmu zajedničkim akcijama udruga članica u gradovima diljem Hrvatske.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu je 2. travnja, a naša udruga će ga obilježiti  6.travnja (subota)  u prijepodnevnim satima, od 09,00 do 12,00 h na korzu, ulica Slavonskih graničara (ispred starog  Varteksa).

Tom prigodom ugostiti ćemo studente FER-a (odjel robotike)  koji će sa sobom donijeti robote koje su izradili  – Franka, Pepper i Baxter (Pepper inače pomaže u ranoj dijagnostici autizma kod djece) te na taj način želimo robote približiti ljudima te se istovremeno okupiti oko humanitarnog cilja.

Uz robote, u goste nam dolazi glazbena skupina “Kraljevi ulice” koji će uličnom svirkom privući i razveseliti građane Nove Gradiške. Uz njih, najmlađe će zabavljatiklaun Pucko koji će izrađivati razne likove od balona.

Sve to će biti popraćeno informativnim štandom Udruge za autizam Sunce čije će članice peći palačinke za građane te ih na taj način počastiti i zahvaliti što su posjetili naš štand.

Završetak obilježavanja je točno u 12,00 h kada puštamo u zrak sto plavih balona punjenih helijem.

Sav prihod namijenjen je za završetak senzornog parka u dvorištu prostorija udruge, čiji radovi su već započeli (iskopi zemljišta).

Nadam se da ćete nas posjetiti i medijski pratiti, kao i uvijek do sada, te na taj način pomoći našoj djeci i pružiti im podršku.

Unaprijed zahvaljujem i pozdravljam!

Vesna Mijatović, predsjednica Udruge za autizam Sunce Nova Gradiška

kontakt  mob  098/9793250