KREATIVNA RADIONICA “U susret Uskrsu i svjetskom danu AUTIZMA”

KREATIVNA RADIONICA “U susret Uskrsu i svjetskom danu AUTIZMA”

Dana 19.03.2024.održana je kreativna radionica na Odjelu za djecu s autizmom, Vladimira Nazora 8 u suradnji s djelatnicama udruge GRANADA i radnim terapeutkinjama bolnice Sveti Rafael Strmac te našom udrugom SUNCE.

Pod stručnim vodstvom radnih terapeutkinja Valentine Čolić i Gabrijele Trbara radionica je organizirana i osmišljena na sljedeći način:
-učenici Odjela za autizam inicijalno su započeli bojanje biskvitnih pločica gline uz fizičko vođenje,verbalne upute i pomoć stručnih djelatnika
-uslijedilo je pisanje kratkih poruka koristeći tehniku”urezivanja slova”.

Nakon ovih pomno razrađenih faza slijedi:
1.pečenje u keramičkoj peći
2.pečenje-takozvano”glazurno pečenje”
3.ljepljenje magneta na gotov proizvod
Ove tri faze provest ce se na Strmcu u keramičkim pećima.

Udruga Granada će također izraditi 8 sublimacijskih šalica koje će biti individualizirane s imenima svakog učenika.
Svi proizvodi ručne izrade bit će izloženi na štandu 27.03.2024. od 9 do 12 sati i na taj način ćemo prigodno obilježiti predstojeći Svjetski dan autizma.
Radionica je bila konstruktivna,učinkovita i razigrana u trajanju od 9 do 12 s kratkim pauzama, ali uz veliki trud i stručnost radnih terapeutkinja koje su pokazale izrazitu empatiju prema našim učenicima.
Pridružile su nam se i dvije članice udruge Katarina Josipović-asistent u radu i tajnica udruge Ana Marija Turkalj i donirale preslatke i predivne uskrsne košarice za naše učenike.
Zahvaljujemo se u ime naših učenika na predivnoj suradnji i poklonima te se radujemo daljnjoj suradnji.
HVALA ZA SVE!
Voditeljica odjela Melita Dragić, odgojiteljice Andrijana Čeliković Glavičić i Danijela Babić i predsjednica udruge SUNCE Vesna Mijatović

Sve vas pozivamo da nam se pridružite na našem danu !

U prilogu pogledajte kako je to danas veselo i radno bilo!