Poznati glazbenici održali koncert za djecu oboljelu od autizma

Udruga za autizam SUNCE nakon humanitarne utakmice humanih zvijezda, u sklopu obilježvanja svjetskog dana svjesnosti o autizumu, organizirala je i veliki cjelovečernji koncert. Koncert humanitarnog karaktera održan je sinoć u  sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški, gdje su brojne goste zabavljali poznati glazbenici: Učiteljice, Gazde i zvijezda večeri pjevačica sevdaha Hanka Paldum uz glazbenu pratnju TS ”Bezimeni”. Program je vodio dobro poznati Branko Uvodić.

Osim brojnih poznatih lica novogradiške scene, humanitarni koncert podržao je i župan Brodsko posavske županije Danijel Marušić, koji je prije početka koncerta prigodnim riječima pozdravio sve nazočne.

-”Ovdje smo svi prijatelji, jer podržavamo doista pravu stvar. Otac sam, stoga mi je jako dobro poznato da svi možemo imati takvih problema. Zahvaljujem se svima vama, jer je Nova Gradiška pokazala da ima stvarno veliko srce”.

Nova Gradiška, na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, grad je prijatelj djece, te je stečeni status i ovoga puta potvrdio sudjelovanjem i nesebičnom potporom pri organizaciji humanitarnog koncerta.

Gradonačelnik Grgić, naglasio je kako bi Udruga za autizam SUNCE trebala biti uzor drugim aktivnim Udrugama s područja grada.

-”Udruga SUNCE, bez lažne skromnosti jedna je od najboljih Udruga s područja Nove Gradiške, a imamo ih više od 170. Udrugama podjelimo dosta novaca, preko pola milijuna kuna za njihov rad. Međutim ovakve manifestacije dižu Udruge na neki viši nivo. Prije svega svijest koju dižemo, a i da se zabavimo. Hvala vam svima što ste podržali još jednu od niza humanitarnih akcija”.

Udruga je prije godinu dana uredila i opremila kabinet za senzornu integraciju koji cijelu prošlu godinu uspješno radi i kojime se koriste ne samo autistična djeca, već djeca sa svim poteškoćama u razvoju. Cilj ove akcije bio je skupiti novac za senzorni park koji bi uredili u dvorištu kuće u kojoj se nalazi kabinet za senzornu integraciju.

Jučerašnji koncert otvorile su Učiteljice, kako bi zagrijale novogradišku publiku za ostatak večeri u kojoj su zapjevali i zasvirali Gazde, dugovječni tamburaši čije pjesme, zajedno s njima, je u glas pjevala i publika. Šećer na kraju cjelovečernjeg koncerta, osoba koja je dovela već uzavrelu atmosferu do vrhunca bila je kraljica sevdaha Hanka Paldum.

IZVOR: Radiong.hr