Humanitarna tamburaška večer

Hotel “Kralj Tomislav” organizirao je 14. svibnja tamburaški humanitarni koncert kako bi i oni dali doprinos i pomogli Udruzi za autizam “Sunce” u njihovoj akciji uređenja senzorne sobe, koja će uvelike doprinijeti kvaliteti života  djece s posebnim potrebama. Prikupljeno je 15.200 kuna.

 

I ovoga se puta pokazalo da, iako je vrijeme teško, imamo ljubavi za one u potrebi. Odazvao se doista veliki broj ljudi, a doprinos su dali i voditelj Branko Uvodić, kao i izvođači, Krunoslav Kićo Slabinac, Ćiro Gašparac, Taburaški sastavi “Rubato” i “Skitnice”. Iako je spremno prihvatio biti dio ove humanitarne akcije Stjepan Jeršek -Štef, morao je odustati zbog smrtnog slučaja u obitelji. Kako je pojasnio i Branko Uvodić, kada  je zamolio Kiću da se pridruži ovom koncertu naš popularni izvođač odmah je to i prihvatio želeći biti dio, kako je i sam istaknuo, humanog i humanitarnoga. Okupljenima su riječi dobrodošlice i zahvale uputile Vesna Mijatović, predsjednica Udruge za autizam “Sunce” i Melita Dragić, voditeljica Odjela za djecu s autizmom.

 

Potporu Udruzi, kao i zahvalu svima koji su se odazvali uputio je i Krunoslav Glavač, Povjerenik Vlade RH za grad Novu Gradišku, a potom i  župan Brodsko-posavski Danijel Marušić.

 

U veseloj, slavonskoj, raspjevanoj večeri dolaskom su sudjelovali mnogi naši sugrađani, među kojima i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić. Ovaj humanitarni tamburaški koncert pomogli su i mnogi sponzori putem tombole, ali i donatorske večere.

 

Pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a pogotovo kada se radi o djeci, spremno prihvaća i Branko Uvodić, koji nam je u razgovoru, među ostalim, rekao slijedeće: “Meni je drago da smo u NG i da ćemo učiniti dobro djelo, da ćemo svi biti dio jedne velike humanitarne tamburaške večeri, ali i s velikim srcem i s puno odjeka onima koji bi trebali još više učiniti i pomoći. Upravo ti naši najmlađi s poteškoćama  u razvoju, po mom sudu, bi trebali imati prednost jer su zakinuti za mnoge stvari do kojih mi sami možemo doći i uvijek se rado odazovem ovakvoj i sličnim akcijama, a bilo ih je u ove moje 42. godine radnog iskustva zaista puno. To je lijepa i velika stvar kada možeš pomoći nekome kome je pomoć potrebita i kada on to zaista sa zahvalnošću prihvati”.

 

Kada se prije 15 godina dogodila prva aukcija slika za osnivanje Odjela za djecu s autizmom u Novoj Gradiški najveća donatorica, koja je potakla i druge nazočne da svojim prilozima pomognu otvaranje spomenutog Odjela bila je Mirjana Zubović, vlasnica Zdravstvene ustanove Ljekarne Zubović. I ovoga puta pokazala je iznimnu osjetljivost za djecu s posebnim potrebama. Obratila se okupljenima naglašavajući kako je posjetila Odjel za djecu s autizmom i s njima provela sat vremena.- Bila sam dirnuta kada sam vidjela s kolikom ljubavlju i srcem djelatnice Odjela rade i daju sebe za tu djecu, koja su me oduševila.  Posjetila sam i prostor buduće senzorne sobe i vidjela da su potrebe doista velike. Uz stručnu prezentaciju voditeljice  Melite Dragić shvatila sam koliko je to neophodno potrebno kako bi toj djeci olakšalo život i ispunilo njihova srca radošću jer su oni za mnogo toga  uskraćeni što se nama čini normalnim u ovom svijetu. Sve što sam darovala drugima osjećam da mi je dragi Bog vratio stostruko. Zadovoljna sam i sretna. Imam malu ustanovu, ali imam jedan prekrasan tima, dvadesetak nas je, divnih, mladih ljudi, koji su nastavili onaj odnos prema čovjeku, kakav sam ja sebi zamislila u samom početku. Dapače, ponekad me iznenade svojim idejama. Jako se međusobno poštujemo, uvažavamo i ono što je posebno važno, biti privatnik ne znači biti izrabljivač. Želim to posebno istaći, jer mi smo od Domovinskog rata krenuli nekim čudnim smjerovima. Izgubilo se ono ljudsko, ono što je vrijedno, što je zapravo bogatstvo, ono što nam zapravo ostaje”, rekla je Mirjana Zubović.

 

Od srca veliko Hvala svima koji su bili dio ove humanitarne tamburaške večeri i pomogli Udruzi za autizam “Sunce” biti korak bliže senzornoj sobi.

Tekst i dio slika preuzet s portala novagradiska.hr